فهرست مطالب

فصلنامه پرستاری، مامایی و پیراپزشکی
سال هشتم شماره 4 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/02/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • کیمیا کامرانی، میترا جودی مشهد، عبدالحلیم رجبی، ذلیخا کرم الهی* صفحات 1-12
    زمینه

     ارزش های اخلاقی پرستاران که از مهمترین موضوعات در حرفه پرستاری هستند می تواند علمی ترین و بهترین مراقبت پرستاری را تحت الشاع قرار دهند.  صفات شخصیتی نیز بر کیفیت اخلاق و رفتار حرفه ای تاثیر گذار است. این پژوهش با هدف بررسی ارتباط صفات شخصیتی و اخلاق حرفه ای در پرستاران بیماران 5 آذر گرگان در سال 1400 انجام شد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش مقطعی- همبستگی بر روی 253 پرستار شاغل در بیمارستان آموزشی 5 آذر  گرگان در سال 1400 انجام شد. نمونه گیری به صورت تصادفی ساده و به نسبت مساوی از میان پرستاران تمام بخش های انجام شد. داده ها با استفاده از مقیاس 60 سوالی NEO برای تعیین ویژگی های شخصیتی و  پرسشنامه سنجش عملکرد پرستاران به آیین اخلاق پرستاری (34 گویه) جمع آوری  شدند. سپس با استفاده نرم افزار SPSS نسخه 18 و  آزمون های  میانگین ± انحراف معیار، کای اسکویر، تی مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری 0/05 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    نتایج نشان  داد بین ویژگیهای شخصیتی و اخلاق حرفه ای رابطه آماری معنی داری وجود ندارد (p>0/05). میانگین نمره اخلاق حرفه ای پرستاران در سطح عالی بود (11/1 ±169). ویژگیهای شخصیتی با وضعیت تاهل، وضیعت استخدامی و جنسیت ارتباط معنی دار داشتند (p<0/05).  اخلاق حرفه ای با مشخصات دموگرافیک ارتباط معنی داری نداشتند (p>0/05).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد با اینکه تعهد عملکرد به آیین اخلاق پرستاری در سطح عالی قرار دارد. اما ارزش های اخلاق حرفه ای با ویژگی های  شخصیتی رابطه آماری معنی داری نداشتند.

    کلیدواژگان: ویژگیهای شخصیتی، ارزشهای حرفه ای، پرستار
  • آیناز بخشنده، عهدیه پرهیزکار* صفحات 13-24
    زمینه و هدف

    امروزه خشونت های خانگی یکی از مشکلات شایع سلامت همگانی در سراسر جهان است که مولفه های کودک آزاری، سالمندآزاری و همسرآزاری را در بر می گیرد. این مطالعه با هدف بررسی خشونت علیه مردان از جانب همسران آن ها در مردان مراجعه کننده به مراکز سلامت جامعه شهر سنندج در سال 1401 انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع مقطعی (توصیفی تحلیلی) می باشد. حجم نمونه 341 نفر از مردان ساکن شهر سنندج بودند. روش گردآوری داده ها پرسشنامه بود که با روش خود گزارش دهی تکمیل شد. از آزمون های KMO و کرویت بارتلت برای صلاحیت و کفایت داده ها  استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و تحلیلی (T-tes و χ2) در  نرم افزار SPSS  ورژن 23 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که میانگین و نمره کل همسرآزاری 12/35 با انحراف معیار 03/8 بود. بیشترین دلیل سوء رفتار به خاطر درخواست حق حضانت فرزندان (5/69 %) و دخالت خانواده مرد (3/54 %) می باشد و کمترین علل سوء رفتار وابستگی مالی شوهر به خانواده زن (4/16 %) و وابستگی عاطفی شوهر به خانواده خود (4/16 %) می باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه بیانگر این واقعیت است که خشونت علیه مردان به دلایل مختلف انجام می شود. بنابراین ضروری است که با افزایش سطح آگاهی افراد، فرهنگ گفتگو و مذاکره را در درون خانواده گسترش داده و با کاهش تضاد در خانواده و مدیریتآن و همچنین با انجام اقدامات آموزشی بتوان رفتارهای خشونت آمیز زوجین،را تا حد امکان اصلاح و برطرف نمود.

    کلیدواژگان: خشونت خانگی، خشونت علیه مردان، ابعاد خشونت
  • محدثه رضایی، سمیه آقایی، فهیمه رمضانی، زینب کوچکی* صفحات 24-33
    زمینه و هدف

    بیماران بخش های مراقبت ویژه کودکان و نوزادان با سیاست های محدودکننده از خانواده خود جدا شده اند. مطالعه حاضر با هدف طراحی و روان سنجی پرسشنامه موانع اجرای مراقبت خانواده محور در بخشهای مراقبت ویژه کودکان و نوزادان از دیدگاه والدین انجام شد.

    مواد و روش ها

    پس از مطالعه میدانی، روایی صوری پرسشنامه 36 گویه ای با دو روش کمی و کیفی انجام شد. روایی کمی صوری پرسشنامه توسط 10 نفر از والدین، روایی کیفی صوری توسط 5 نفر از اعضای هییت علمی کودکان و روایی محتوا توسط 10 نفر از اعضای هییت علمی پرستاری صورت گرفت. پایایی دو مرحله به فاصله دو هفته توسط20 نفر از والدین بیماران بستری در بخشهای ویژه کودکان و نوزادان انجام شد. جهت ثبات درونی ضریب آلفای کرونباخ  انجام شد. تحلیل عاملی پرسشنامه توسط 150 نفر از والدین دارای کودک و نوزاد بستری در بخشهای مراقبت ویژه انجام شد.

    یافته ها

    14 سوال حذف و CVI و CVR پرسشنامه 22 سوالی به ترتیب 0.95 و 0.93 محاسبه شد. آلفای کرونباخ پرسشنامه 0.91 و همبستگی درون خوشه ای 0.93 به دست آمد. تحلیل عامل با تحلیل مولفه اصلی چهار عامل نگاه دست و پا گیر بودن به حضور والدین، ساختار سازمانی نامناسب، ترس پرستاران از دانش ناکافی والدین و ترس از آسیب به بیمار را با میزان تبیین 65/61 درصد واریانس کل استخراج کرد.

    نتیجه گیری

    پرسشنامه چهارعاملی موانع اجرای مراقبت خانواده محور از دیدگاه والدین ابزاری پایا و روا برای بررسی موانع اجرای مراقبت خانواده محور در بخشهای مراقبت ویژه کودکان و نوزادان است.

    کلیدواژگان: مراقبت خانواده محور، کودک، نوزاد، مراقبت ویژه، والدین
  • غلامحسین عسگری*، مهین اعتمادی نیا، فرناز فرشباف مانی صفت صفحات 34-51
    پیش زمینه و هدف

    پرستاران، در طول فرایند کاری خود، درگیر تنش های گسترده ای می شوند که زمینه ساز افزایش خستگی از شفقت و کاهش همدلی در آنها می شود؛ لذا مداخلات درمانی جهت کاهش شفقت از خستگی و افزایش همدلی باید مورد توجه قرار بگیرد. براین اساس پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی توجه آگاهی معنوی اسلامی گروهی و کاهش استرس مبتنی بر توجه آگاهی گروهی بر خستگی از شفقت و همدلی پرستاران انجام شده است.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی است. تعداد 90 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان عارفیان ارومیه در پاییز و زمستان 1401، با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در 3 گروه توجه آگاهی معنوی اسلامی گروهی (30 نفر)، کاهش استرس مبتنی بر توجه آگاهی گروهی (30 نفر) و گروه کنترل (30 نفر) قرار گرفتند و پرسشنامه های خستگی از شفقت فیگلی (1995) و همدلی بارون-کوهن (2003) را پیش و پس از مداخله و پس از 2 ماه پیگیری تکمیل نمودند. داده ها با آزمون تحلیل واریانس اندازه گیری مکرر و با نرم افزار spss22 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج تحلیل واریانس نشان داد در خستگی از شفقت، مداخله کاهش استرس مبتنی بر توجه آگاهی گروهی اثربخشی بالاتری نسبت به توجه آگاهی معنوی اسلامی گروهی داشت (0/05 > p)، اما در همدلی، مداخله توجه آگاهی معنوی اسلامی گروهی اثربخشی بالاتری نسبت به مداخله کاهش استرس مبتنی بر توجه آگاهی گروهی داشت (0/05 > p).

    کلیدواژگان: توجه آگاهی معنوی اسلامی گروهی، کاهش استرس مبتنی بر توجه آگاهی گروهی، خستگی از شفقت، همدلی، پرستاران
  • مژگان فیروزبخت*، نرگس رحمانی، سیده اکرم اصحابی صفحات 52-63
    زمینه و هدف

    در زمینه آموزش آنلاین، رضایت یکی از مهم ترین ملاحظاتی است که بر تداوم یادگیری آنلاین تاثیر می گذارد. بررسی ابعاد رضایتمندی اساتید در برگزاری کلاس های آنلاین و مشکلات آن ها برای اقدامات اصلاحی در آینده ضروری است. مطالعه حاضر با هدف تعیین رضایتمندی اساتید دانشکده های پرستاری و مامایی از آموزش آنلاین در دوره همه گیری کووید 19 انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت مقطعی در سال 1401 انجام شد.  روش نمونه گیری هدفمند و به صورت آنلاین و با استفاده از شبکه اجتماعی واتساپ بود. پرسشنامه آنلاین شامل فرم مشخصات دموگرافیگ و مقیاس رضایتمندی اساتید از آموزش آنلاین بود. 242 نفر از اساتید پرستاری و مامایی این پرسشنامه را تکمیل کردند. در نهایت داده های مطالعه با استفاده از نرم افزار SPSS-22 و آزمون های آماری تی مستقل و ANOVA  تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    میانگین و انحراف معیار سن پاسخ دهندگان 6/4± 45 سال بود و بیش از نیمی از اساتید استادیار بودند. میانگین نمره رضایتمندی اساتید 14/81±86/10 بود. کمترین میزان رضایتمندی اساتید از تدریس آنلاین در بعد تعامل استاد-دانشجو (16/95±45/26) و بیش ترین میزان رضایتمندی در بعد قابلیت های کلاس آنلاین (19/93± 1/66)بود. 

    نتیجه گیری

    رضایتمندی اساتید دانشکده های پرستاری و مامایی از تدریس آنلاین نسبتا مطلوب بود. کمترین میزان رضایتمندی در حیطه استاد-دانشجو بود. نیاز به تعامل بین افراد (استاد- دانشجو و بیمار) از عمده ترین چالش های آموزش آنلاین بود.

    کلیدواژگان: رضایتمندی، اساتید، یادگیری آنلاین، پرستاری و مامایی، کوید-19
  • جلال رضائی، پگاه آژند، آرش خلیلی، محدثه رضایی* صفحات 64-75
    زمینه و هدف

    برای اجرای مراقبت خانواده محور در بخش های مراقبت ویژه کودکان و نوزادان از سوی پرستاران موانعی وجود دارد. مطالعه حاضر با هدف طراحی و روان سنجی پرسشنامه موانع اجرای مراقبت خانواده محور در بخش های مراقبت ویژه کودکان و نوزادان از دیدگاه پرستاران شهر همدان سال 1401 انجام شد.

    مواد و روش ها

    پس از مطالعه میدانی، روایی صوری پرسشنامه 36 گویه ای با دو روش کمی و کیفی انجام شد. روایی کمی صوری توسط10 نفر از پرستاران، روایی کیفی صوری توسط 5 نفر از اعضای هییت علمی پرستاری و روایی محتوا توسط 10 نفر از اعضای هییت علمی صورت گرفت. پایایی در دو مرحله به فاصله دو هفته توسط20 نفر از پرستاران بخشهای کودکان انجام شد.جهت ثبات درونی ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد. تحلیل عاملی پرسشنامه توسط 95 نفر از پرستاران مراقبت ویژه انجام شد.

    یافته ها

    شاخص روایی محتوا و نسبت روایی محتوا پرسشنامه 25 سوالی به ترتیب 0/90 و 0/95 محاسبه شد و 11 سوال حذف شد. آلفای کرونباخ پرسشنامه 0/95و همبستگی درون خوشه ای 0/955 به دست آمد. KMO معادل 0859 و آزمون کرویت بارتلت نشان داد ماتریس همبستگی به منظور تحلیل عاملی مناسب است. تحلیل عاملی پنج عامل دست و پا گیر بودن والدین، حجم کاری بالا، سیاست اجرایی نامناسب، اعتماد به نفس کم والدین و ارایه مراقبت کافی توسط پرستار را با میزان تبیین 75/69 درصد واریانس کل استخراج کرد.

    نتیجه گیری

    پرسشنامه موانع اجرای مراقبت خانواده محور از دیدگاه پرستاران ابزاری پایا و روا برای بررسی موانع اجرای مراقبت خانواده محور در بخش های کودکان و نوزادان است.

    کلیدواژگان: مراقبت خانواده محور، کودکان، موانع، مراقبت ویژه، پرستار
  • سارا رحیمی، جمال صیدی، پرویز فتوحی، شهناز صلواتی قاسمی، بهزاد غلام ویسی* صفحات 76-87
    زمینه و هدف

    عفونت های بیمارستانی، از معضلات سلامتی سراسر جهان است و پرسنل اتاق عمل نقش بسیار مهمی را در پیشگیری از آن را دارند. لذا این مطالعه با هدف تعیین عملکرد تکنولوژیست های جراحی در کنترل عفونت و عوامل مرتبط با آن در بیمارستان های آموزشی درمانی شهر سنندج انجام شد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش توصیفی - تحلیلی و مقطعی با حجم نمونه 100 نفر به روش در دسترس در مراکز آموزشی و درمانی سنندج انجام شد. جمع آوری داده ها با پرسشنامه دموگرافیک و  میزان به کارگیری اصول کنترل عفونت استفاده شد. سپس داده ها با استفاده از نرم افزار22 SPSS  و آمار توصیفی و آزمون کای دو استفاده شد.

    یافته ها

    براساس نتایج  56 درصد شرکت کنندگان زن ، 66 درصد سن کمتر از 40 سال و  66 درصد دارای مدرک کارشناسی اتاق عمل بودند. عملکرد 98 درصد از تکنولوژیست های جراحی در حد خوب و قابل قبول بود و درمیان ابعاد، بیش ترین نمرات فعالیت های قبل از عمل و کمترین بعد، فعالیت پس از عمل جراحی را کسب نمودند. بین وضعیت عملکرد و میزان به کارگیری اصول کنترل عفونت با سن، جنس، مدرک تحصیلی، سابقه کار و ساعت کاری ارتباط معنی دار وجود نداشت (p>0.05).

    نتیجه گیری

    در این پژوهش، عملکرد تکنولوژیست های جراحی در سطح قابل قبولی قرار داشت اما در بعضی از عملکردها همچون تعویض ماسک و پوشیدن دستکش به روش بسته نقص وجود داشت که می توان  با برگزاری کلاس های آموزشی نسبت به رفع آن ها اقدام شود.

    کلیدواژگان: کنترل عفونت، تکنولوژیست جراحی، عفونت در اتاق عمل، عفونت جراحی
  • عطیه جواهری، فتانه افتخاری شاه آباد*، سیده زهرا جعفری، محبوبه حاجی فقها صفحات 88-94
    زمینه و هدف

    سندرم آینه یک اختلال نادر است که در آن هیدروپس جنین با ادم، پروتیینوری و فشارخون مادر همراه است. پاتوژنز آن نامشخص است و حتی اگر ویژگی های متمایز مثل بزرگی جفت را بتوان شناسایی کرد ، اغلب با پره اکلامپسی اشتباه گرفته می شود. این سندرم با افزایش مرگ ومیر جنینی و عوارض مادری همراه است. 

    معرفی بیمار:

     ما یک مورد غیرمعمول از سندرم آینه ای را گزارش می کنیم که در 22 هفته و 4 روز در خانم باردار مولتی پار ظاهر شد که با شکایت از سردرد، ادم اندام و همورویید مراجعه کرد. طبق سونوگرافی هیدروپس جنینی تایید شد و تصمیم به خاتمه بارداری گرفته شد.گزارش ما به چند دلیل نمونه جالبی از شکل غیرمعمول سندرم آینه است که درنهایت منجر به هیسترکتومی می شود. ابتدا به این دلیل که سندرم آینه ای در یک بیمار مبتلابه همورویید و با فشارخون تقریبا نرمال تشخیص داده شد. سپس به دلیل همراهی سندرم آینه با خونریزی غیرقابل کنترل، که پس از درمان دارویی برای ختم بارداری، درنهایت کورتاژ و هیسترکتومی انجام شد.سپس کیست های متعدد تخمدان در تخمدان راست به اندازه 10 سانتی متر و ادم تخمدان چپ، آسیت متوسط، همچنین ادم مثانه، رحم و تخمدان در زمان هیسترکتومی وجود داشت.

    نتیجه گیری

    سندرم آینه با افزایش مرگ ومیر پری ناتال و عوارض مادری همراه است. بنابراین به منظور بهبود مدیریت مامایی در موارد سندرم آینه ای، کاهش مرگ ومیر جنین و عوارض مادری و شناخت اختلالات ناشناخته هم زمان، باید تمام علایم مادر را به دقت بررسی کرده و در اسرع وقت اقدام به درمان کنیم و در صورت لزوم، زایمان را در نظر بگیریم.

    کلیدواژگان: سندرم آینه ای، هیدروپس جنینی، پره اکلامپسی، پلاسنتامگالی
|
  • Kimia Kamrani, Mitra Joodi Mashhad, Abdolhalim Rajabi, Zolaykha Karamelahi* Pages 1-12
    Background

     The moral values ​​of nurses, which are one of the most important issues in the nursing profession, can overshadow the most scientific and best nursing care. Personality traits also affect the quality of ethics and professional behavior. This research was conducted with the aim of investigating the Relationship between personality traits and professional ethics in nurses of 5 Azar Gorgan patients in 1400.

    Materials and methods

    This cross-sectional-correlation study was conducted on 253 nurses working in 5 Azar Teaching Hospital in Gorgan in 1400. Sampling was done in a simple random manner and in equal proportions among the nurses of all departments. The data were collected by using NEO's 60-question scale to determine personality traits and nurses' performance evaluation questionnaire according to nursing ethics (34 items). Then they were analyzed using SPSS version 18 software and tests of mean ± standard deviation, chi-square, independent t, one-way analysis of variance and Pearson's correlation coefficient. A significance level of 0/05 was considered.

    Results

    The results showed that there is no statistically significant relationship between personality traits and professional ethics (p>0.05). The average score of nurses' professional ethics was at an excellent level (169 ± 1.11). Personality traits have a significant relationship with marital status, employment status and gender (p<0.05). Professional ethics had no significant relationship with demographic characteristics (p>0.05).

    Conclusion

    The results showed that although the performance commitment to nursing ethics is at a high level. But professional ethics values ​​did not have a statistically significant relationship with personality traits.

    Keywords: Personality characteristics, professional values, nurse
  • Ainaz Bakhshandeh, Ahdieh Parhizkar* Pages 13-24
    Background & Aim

    Nowadays, domestic violence is one of the most common public health problems around the world, which includes the components of child abuse, elder abuse, and spousal abuse. This study aims to Investigation of violence against men by their wives in community health centers in Sanandaj city, 2022.

    Materials & Methods

    This study is cross-sectional (descriptive-analytical). The sample size was 341 men living in Sanandaj city. The data collection method was a questionnaire that was completed by self-report method. KMO and Bartlett's sphericity tests were used for data qualification and adequacy. The data were analyzed using descriptive (mean and standard deviation) and analytical (T-tes and χ2) statistical tests in SPSS software version 23.

    Results

    The results showed that. The mean and total score of spousal abuse was 35.12 with a standard deviation of 8.03. The most common reason for misbehavior is the request for custody of the children (69.5%) and the involvement of the man's family (54.3%), and the least reason for misbehavior is the husband's financial dependence on the woman's family (16.4%) and the husband's emotional dependence on it his own family (16.4%).

    Conclusion

    The results of this study show the fact that violence against men is done for different reasons. Therefore, it is necessary to expand the culture of conversation and negotiation within the family by increasing the knowledge of individuals, and by reducing the conflict in the family and its management, as well as by carrying out educational measures, it is possible to correct and eliminate the violent behavior of the couple as much as possible

    Keywords: Domestic violence, violence against men, violenc
  • Mohadeseh Rezaei, Somayeh Aghaei, Fahimeh Ramezany, Zainab Kuchaki* Pages 24-33
    Background & Aim

    Patients of special care units for children and infants are separated from their families with restrictive policies. The present study was conducted with the aim of Design and psychometric Questionnaire of obstacles in implementation of family-centered care in Pediatric and Neonate intensive care units from the Parents' perspective.

    Materials & Methods

    After the field study, the face validity of the 36-item questionnaire was conducted using both quantitative and qualitative methods. Quantitative face validity of the questionnaire was done by 10 parents, qualitative face validity by 5 pediatric faculty members, and content validity by 10 nursing faculty members. Two-stage reliability was performed two weeks apart by 20 parents of patients hospitalized in special departments for children and infants. Cronbach's alpha coefficient was used for internal consistency. The factor analysis of the questionnaire was done by 150 parents with children and infants hospitalized in special care units.

    Results

    14 questions were removed and the CVI and CVR of the 22-question questionnaire were calculated as 0.95 and 0.93, respectively. Cronbach's alpha of the questionnaire was 0.91 and intra-cluster correlation was 0.93. Factor analysis with principal component analysis extracted four factors of being cumbersome to parents' presence, inappropriate organizational structure, nurses' fear of insufficient knowledge of parents and fear of harming the patient with an explanatory rate of 61.65% of the total variance.

    Conclusion

    The 4-dimensional questionnaire of barriers to the implementation of family-centered care from the perspective of parents is a reliable and valid tool to investigate the barriers to the implementation of family-centered care in special care departments for children and infants.

    Keywords: Family-centered care, children, Neonate, parents
  • Gholamhosin Asgari*, Mahin Etemadinia, Farnaz Farshbaf Mnisefat Pages 34-51
    Background and purpose

    nurses, during their work process, are involved in extensive tensions that lead to increased compassion fatigue and decreased empathy in them; Therefore, therapeutic interventions to reduce compassion fatigue and increase empathy should be considered. Therefore, the present study was conducted with the aim of comparing the effectiveness of group Islamic spiritual mindfulness and group mindfulness-based stress reduction on compassion fatigue and empathy of nurses.

    Materials and methods

    The present study is a semi-experimental study. The number of 90 nurses working in Arefian Hospital in Urmia in the fall and winter of 1401, with the available sampling method, were selected randomly in 3 groups of Islamic spiritual mindfulness (30 people), mindfulness-based stress reduction (30 people) and the control group (30 people) and they completed the compassion fatigue questionnaires of Figley (1995) and Baron-Cohen empathy (2003) before and after the intervention and after 2 months of follow-up. The data was analyzed by repeated measure analysis of variance with spss22 software.

    Findings

    The results of the analysis of variance showed that in compassion fatigue, the mindfulness-based stress reduction group had a higher effectiveness than the Islamic spiritual mindfulness group (p < 0.05), but in empathy, the intervention of Islamic spiritual mindfulness had a higher effectiveness than the mindfulness-based stress reduction group (p < 0.05).

    Discussion and conclusion

    According to the obtained results, it can be concluded that the interventions of group Islamic spiritual mindfulness and group mindfulness-based stress reduction were effective in reducing compassion fatigue and promoting nurses' empathy.

    Keywords: group Islamic spiritual mindfulness, group mindfulness-based stress reduction, compassion fatigue, empathy, nurses
  • Mojgan Firouzbakht*, Narges Rahmani, Seyedeh Akram Ashabi Pages 52-63
    Background & Aim

    In the field of online education, satisfaction is one of the most important considerations that affect the continuation of online learning. It is necessary to examine the domains of professors' satisfaction in holding online classes and examine their problems for corrective measures in the future. This study was conducted with the aim of determining the satisfaction of nursing and midwifery faculty instructors with online education.

    Materials & Methods

    This was a cross sectional study that was conducted in 2022. The sampling method was targeted and online using WhatsApp social networks. The online questionnaire included a demographic form and Online Instructor Satisfaction Measure (OISM). 242 nursing and midwifery professors completed this questionnaire. The study data was analyzed using SPSS-22 software with in depended sample T-test and ANOVA test.

    Results

    The mean and standard deviation of the respondents' age was 45±6.4 years and more than half of the professors were assistant professors. The mean of total instructor’s satisfaction was 86.10± 14.81.  The lowest level of professors' satisfaction with online teaching was in the dimension of teacher-student interaction (45.26±16.95) and the highest level of satisfaction was in the dimension of online class capabilities (66.1±19.93).

    Conclusion

    The satisfaction of nursing and midwifery faculty instructor's with online learning was relatively favorable. The lowest level of satisfaction was in the professor-student area. The need for interaction between people (professor-student and patient) was one of the major challenges of online education.

    Keywords: Satisfaction, instructors, online learning, nursing, midwifery, COVID-19
  • Jalal Rezaei, Pegah Azhand, Arash Khalili, Mohadeseh Rezaei* Pages 64-75
    Background & Aim

    There are obstacles for the implementation of family-centered care in special care departments for children and infants by nurses. The present study was conducted with the aim of designing and psychometrically evaluating the obstacles to the implementation of family-centered care from the perspective of Nurse of Hamadan, 2023.

    Materials & Methods

    After the field study, the face validity of the 36-item questionnaire was conducted with both quantitative and qualitative methods. Quantitative face validity was done by 10 nurses, qualitative face validity by 5 nursing faculty members, and content validity by 10 faculty members. Reliability was carried out in two stages, two weeks apart, by 20 nurses of children's departments. Cronbach's alpha coefficient was calculated for internal consistency. Factor analysis of the questionnaire was done by 95 special care nurses.

    Results

    The content validity index and content validity ratio of the 25-question questionnaire were calculated as 0.90 and 0.95, respectively, and 11 questions were removed. Cronbach's alpha of the questionnaire was 0.95and intra-cluster correlation was 0.955. KMO equal to 0.859 and Bartlett's sphericity test showed that the correlation matrix is suitable for factor analysis. Factor analysis extracted five factors of parental burdensomeness, high workload, inappropriate executive policy, low self-confidence of parents and provision of adequate care by the nurse with an explanation rate of 75.69% of the total variance.

    Conclusion

    The questionnaire of obstacles to the implementation of family-centered care from the nurse point of view is a reliable and valid tool to investigate the obstacles to the implementation of family-centered care in Pediatric and neonate intensive care units.

    Keywords: Family-centered care, children, barriers, Nurse
  • Sara Rahimi, Jamal Seidi, Parviz Fotohi, Shahnaz Salawati Ghasemi, Behzad Gholamveisi* Pages 76-87
    Background & aim

    Nosocomial infections are one of the world's health problems, and operating room personnel play a very important role in its prevention. Therefore, this study was conducted to determinate the performance of surgical technologists in infection control and related factors in Sanandaj teaching and medical hospital.

    Materials & Methods

    This descriptive-analytical and cross-sectional study was conducted with a sample size of 100 people using available methods in educational and medical centers in Sanandaj. Data collection was done with a demographic questionnaire and the rate of application of infection control principles. Then the data was used using SPSS 22 software and descriptive statistics and chi-square test.

    Results

    According to the results 56% of the participants were female, 66% were less than 40 years old, and 66% had an operating room bachelor's degree. The performance of 98% of the surgical technologists was good and acceptable, and among the dimensions, the highest scores were obtained for pre-operative activities and the lowest for post-operative activities. There was no significant relationship between the performance status and the application of infection control principles with age, sex, education degree, work experience and working hours (p>0.05).

    Conclusion

    In this research, the performance of surgical technologists was at an acceptable level, but there were defects in some functions such as changing masks and wearing gloves in a closed manner, which can be corrected by holding training classes.

    Keywords: infection control, surgical technologist, operating room infection, surgical infection
  • Atiyeh Javaheri, Fatane Eftekhari shah abad *, Seyede Zahra Jafari, Mahboubeh Hajifoghaha Pages 88-94
    Background & aim

     Mirror syndrome is a rare disorder in which fetal hydrops is associated with maternal edema, proteinuria and hypertension. Its pathogenesis is unclear and it is frequently mistaken for preeclampsia, even though distinguishing features can be identified and placentomegaly is consistently observed. It is associated with an increase in fetal mortality and maternal morbidity.

    Case Presentation

     we report an uncommon case of mirror syndrome, which appeared in 22 weeks and 4 days in multi parous pregnant women that characterized by complaints of headache, swollen limbs and hemorrhoids. And According to ultrasound, hydrops fetalis was confirmed and the decision was made to terminate the pregnancy. Our report is an interesting example of an unusual form of Mirror syndrome for several reasons which ultimately leads to hysterectomy. First due to mirror syndrome in a patient suffering from hemorrhoids and lack of hypertension. Then Due to the association of mirror syndrome with uncontrollable bleeding, following medical treatment to terminate the pregnancy and finally curettage and hysterectomy. and then concurrent multiple ovarian cysts in the right ovary with a size of 10 cm and left ovarian edema and presence of ascites, serosis uterine, and bladder, uterine and ovarian edema at the time of hysterectomy.

    Conclusion

     mirror syndrome is associated with an increase in perinatal mortality and maternal morbidity. SO in order to improve midwifery management in cases of mirror syndrome, reduce fetal mortality and maternal morbidity and recognize concurrent unknown disorders, we must carefully examine all the symptoms of the mother and take treatment as soon as possible and, if necessary, consider delivery.

    Keywords: mirror syndrome, fetal hydrops, preeclampsia, Placentomegaly